DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

Kazaya Neden Oldu!

Kazaya Neden Oldu!
06.02.2018
502
A+
A-

Batman’da sabitlenmemiş rögar kapağının kazalara neden olmasına vatandaşlar tepki gösterdi.

Batman’da sabitlenmemiş rögar kapağının kazalara neden olmasına tepki gösteren vatandaşlar, yetkililerin duruma müdahale etmesini istediler.

Edinilen bilgilere göre, Kozluk ilçesinin Yamaçlı Mahallesi’ne bağlı Ova Caddesi’nde belediye tarafından başlatılan asfalt çalışmaları bitirildi. Caddede sabitlenmeyen bir rögar kapağı, akşam saatlerinde yarı ticari aracın kaza yapmasına neden oldu.

Seyir halindeki yarı ticari aracın şoförü İdris Kongül, rögar kapağının aniden çıkması sonucu direksiyon hâkimiyetini kaybetti. Plakası öğrenilemeyen araç, kaldırıma çarparak durabildi.

kaza - Kazaya Neden Oldu!

Düzgün yapılmayan rögar kapakları nedeniyle özellikle geceleyin birçok kazanın yaşandığını ve son olarak kendisinin kaza yaptığını belirten Kongül, “Aslında ben çok yavaş araç kullanan biriyim. Rögar kapağının üzerinden geçince de hızım azdı. Ona rağmen büyük bir tehlike atlattık. O yolda biraz daha hızlı gitmiş olsaydım büyük ihtimalle yaşama şansım olmazdı. Yol tuzak gibi yapılmış. Bu yolda birçok kazaya şahit olduk. Yaralananlar da oldu. Benim araçta da maddi hasar oluştu. Yetkililerden, can kayıpları yaşanmadan bu yola bir el atmalarını istiyoruz.” dedi.

Kaza yapan bir diğer aracın sürücüsü Kenan Çelikbilek ise bazı yerlerde rögar kapaklarının açık olduğunu, kapalı olanların da iyi yerleştirilmediğini söyledi.

Kazaların genellikle geceleri yaşandığını anlatan Çelikbilek, “Bu yolu her gün yüzlerce araç kullanıyor ve yolun ortasında bulunan kimi rögarlar açık. Kapalı rögarların ise kapakları sağlam yerleştirilmemiş. Bir araç üzerinden geçtiğinde hemen yerinden çıkıyor ve bu kazalara neden oluyor. Benim de tekerleğim patladı ve jantım zarar gördü. Geçenlerde aynı yerde bir komşumuzun oğlu motosiklet kullanırken kaza yaptı ve ayakları kırıldığından halen evde. Yetkililer bunu görmüyorlar mı? Niçin toplumun ihtiyaçlarına cevap vermiyorlar, bu sorunlarına bir el atmıyorlar? Belki basit bir rögar kapağı olarak görebilirler fakat bunlar hayati önem arz ediyor ve her an yeni kazalara sebep olabilir.” ifadelerini kullandı.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.