DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

Maskesiz Gelenlere Uyarı

Maskesiz Gelenlere Uyarı
13.06.2020
678
A+
A-

​Yeni tip Coronavirus (Covid-19) tedbirleri kapsamında kentteki semt pazarlarında alınan tedbirler uygulanmaya devam ediliyor.

Batman merkez Mezopotamya Caddesinde kurulan semt pazarında Zabıta ekipleri, Covid-19 tedbirleri doğrultusunda vatandaşları maske ve sosyal mesafe konusunda sık sık uyarıyor.

Ekipler, kontrollü normalleşme sürecinde semt pazarlarında denetimlerini aralıksız sürdürürken, maskesiz pazara gelen vatandaşları uyararak maske takmalarını sağlıyor. Birçok vatandaşın ise maskesini cebinde taşıdığı görüldü.

​Batman, semt pazarlarında maske takmayanlar uyarılıyor
Semt pazarlarındaki tedbirler ile ilgili bilgi veren Batman Semt Pazarı Başkanı Halit Siyah, normalleşme sürecinde de pazar yerlerinde genel temizliğe, maske ve eldiven takmaya özen gösterdiklerini belirtti.

“Kurallara ısrarla uymayanlara ceza yazıyoruz”

Siyah, “Görevli zabıta ekipleri ile birlikte pazarcı esnafını tek tek denetleyip gerekli düzenlemeyi sağlıyoruz. Genel temizliğimize çok dikkat ediyor ve maskesiz eldivensiz kimsenin çalışmasına izin vermiyoruz. Pazar girişinde bekleyen zabıta memurları pazara gelen vatandaşları maskesiz içeri almıyor. Pazarcı esnafımızı sürekli denetleyip kimsenin maskesiz eldivensiz çalışmasına izin vermiyoruz. Maske takmayan esnaf ve vatandaşları uyarıyoruz. Kurallara ısrarla uymayanlara ceza yazıyoruz.” dedi

“Lütfen maskesiz pazara gelmeyin”

Pazara gelen vatandaşların maskelerini takarak gelmelerini isteyen Siyah, “Buradan da pazara gelen vatandaşlara sesleniyorum lütfen maskesiz pazara gelmeyin ve önleminizi alıp öyle pazara gelmelerini işitiyoruz. Hem kendi sağlıkları için hem de bizim sağlığımız için rica ediyoruz. Allah korusun bir vatandaşımızın ihmali buradaki herkesi tehlikeye atabilir. Vatandaşlarında kendi üzerine düşen sorumluluğu yerine getirmesi gerekir.” ifadelerini kullandı.

​Batman, semt pazarlarında maske takmayanlar uyarılıyor
“Virüsten dolayı tatlı işim durunca, maske satmaya başladım”

Semt pazarında maske satarak harçlığını çıkaran Mehmet Arif Tilki, “Coronavirus’ten önce harçlığımı çıkarmak için tatlı satıyordum. Virüsten dolayı tatlı işim durunca bende hem insanlar mağdur olmasın diye hem de cebime harçlık olsun diye maske satmaya başladım. Üç çeşit maske satıyorum. Fiyatları: çocuk maskesini 5 lira, yetişkinler için yıkanabilir maske 4 lira bide normal maskelerde 1 liraya satıyorum. Maske satışım iyi Allah’a çok şükür işimden memnunum.” dedi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.