DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

Mereto’da Bir Grup Dağcı

Mereto’da Bir Grup Dağcı
12.09.2018
294
A+
A-

Doğa turizmini geliştirmek amacıyla Batman’ın Sason ilçesine davet edilen 22 dağcı, bölgenin en yüksek dağı olan Mereto’ya tırmandı.

mereto1 - Mereto'da Bir Grup Dağcı

Bölgede tesis edilen huzur ve güven ortamından dolayı ülkenin çeşitli illerinden bir araya gelen 22 dağcı ile birlikte dağa tırmanarak zirveye ulaştıklarını belirten Diyarbakır Doğa Sporları Kulübü Başkanı Abdurrahim Ekin, bölgede terör örgütünün eylemlerinden dolayı uzun süredir bu tür tırmanış yapamadıklarını ifade etti. Bu tür etkinliklerin gerçekleştirilmesinin önemine değinen Ekin, “Yıllardır ülkemizde yüksek irtifa tırmanışı bölgedeki olaylardan dolayı resmi olarak gerçekleşmemişti. Amacımız Türkiye Dağcılık Federasyonunun 2019-2020 faaliyet programına Mereto Dağı tırmanışını ekletmek ve her yıl yüzlerce sporcunun burada zirve yapmasını sağlamaktır. Bu etkinliği yapmamızda bizler büyük yardımları olan Sason Belediye Başkanı Cuma Uçar’a teşekkür ediyoruz” dedi.
Sason Belediye Başkanı Cuma Uçar ise, Mereto’yu dağcılara tanıtmak amacıyla ilçeye davet ettikleri belirterek, 22 dağcıyı ilçede iki gün boyunca ağırladıklarını, konaklama, ulaşım ve yeme içme ihtiyaçlarını karşıladıklarını ifade etti.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.