DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

Mücadele çalışması başlatıldı

Mücadele çalışması başlatıldı
29.04.2021
1.705
A+
A-

Batman Tarım ve Orman İl Müdürü Mehmet Gün, tahılların önemli bir zararlısı olan süne böceği ile mücadele çalışmalarını yerinde inceledi.

İncelemeye; İl Müdürü Mehmet Gün, Bitkisel Üretim ve Bitki Sağlığı Şube Müdürü Kudbeddin Tekin katıldı.

İl Müdürü Gün, süne ile mücadele kapsamında kontrol ekiplerinden bilgi aldı.

Sünenin tahılların önemli bir zararlısı olduğunu belirten Gün, kışı dağlarda değişik bitki örtüsü altında geçiren sünelerin havaların ısınmaya başladığı nisan sonu, mayıs başlarında ovalara göç ettiğini söyledi.

Gün, “Süne, yaklaşık bir santimetre boyunda, toprak renginde, yassı vücutlu bir böcektir. Ülkemizin hemen her yerinde bulunur ve bazı yıllar önemli salgınlar yapar. Bilimsel ismi Eurygaster spp. olan süne tahıllarımızın önemli bir zararlısıdır. Kışı dağlarda değişik bitki örtüsü altında geçiren süneler, havaların ısınmaya başladığı nisan sonu, mayıs başlarında ovalara göç ederler.” dedi.

Gün, il genelinde 5 kontrol ekibi ile süne böceğiyle mücadeleye devam edileceğini aktardı.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.