DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

Çevreye Duyarsızlık Had Safhada

Çevreye Duyarsızlık Had Safhada
23.07.2019
483
A+
A-

Batman’ın Gercüş ilçesinde bulunan Kırkat Göleti kenarında piknik yapanların etrafa attığı çöpler, tepkilere neden oldu.

Gercüş (Gercews) ilçesi ile Kırkat (Qirqatê) köyü arasında bulunan Kırkat Göleti’nde (Baraja Gercewsê) yapılan “Kırkat Göleti Mesire Alanı” bir yıldır hizmet veriyor.

Hizmetteki mesire alanında piknik yapan piknikçilerin çevreye attıkları çöpler çevre kirliliğine neden oluyor. Yaptıkları piknik sonrası çevreyi kirleterek ayrılan piknikçilere vatandaşlar tepki gösterdi.

Duyarlı piknikçiler, doğal alanların kirletilmemesi gerektiğini, bu gibi piknik alanlarının herkesin olduğunu ve ciddi bir hassasiyetle çevre temizliğine dikkat edilmesi gerektiğine vurgu yaptılar.

Artık eskisi gibi insanların ailelerini alıp buralara gelip piknik yapamadığını söyleyen vatandaşlardan Yasir Temiz, özellikle bazı piknikçilerin gittikleri yerlerde çevrelerini temiz tutma konusunda daha duyarlı olmalarını istedi.

Yetkililer tarafından da piknik yapılan mesire alanı ve çevresindeki alanlara bakım yapıp halkın hizmetine koyulması gerektiğini belirten Temiz, mesire alanına bakım yapılması ağaçların sulanması, çöplerin toplanması gibi hizmetlerin yapılması gerektiğini belirtti.

Yaklaşık bir milyon 100 bin TL’ye mal olan mesire alanı 13 dönüm alan üzerinde inşa edilerek, iskele, giriş kapıları, piknik masaları, kamelyalar, barbeküler, banklar, kıyı ve yürüyüş yolları, çocuk oyun parkı, fitness alanı ve aydınlatma sistemleri yapılmıştı.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.