DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

Okulların Açılmasını Bekliyorlar

Okulların Açılmasını Bekliyorlar
29.08.2020
747
A+
A-

Covid-19’dan en çok etkilenenlerin başında gelen okul servisi esnafı, okulların eğitime kapandığı 6 aydan bu yana yaşadıkları sorunları dile getirdi.

Pandemi nedeniyle aylardır iş yapamamanın sıkıntısını yaşayan okul servisi esnafı, çalışanlarla birlikte büyük bir mağduriyet yaşadıklarını belirtti. 21 Eylülde okulların yüz yüze eğitime başlayacağının açıklanmasına rağmen velilerin endişelerinden ötürü çocuklarını henüz servis için kaydetmediğini ifade eden esnaf, bu durumun kendilerini olumsuz etkilediğini kaydetti.

Tüm kesimler gibi kendilerinin de zor günler geçirdiğini söyleyen esnaf, okulların açılmaması ve belirsizliğin devam etmesi durumunda kapanma aşamasına gelebileceklerini vurguladı.

Okul servisi taşımacılığında binlerce istihdamın olduğunu aktaran esnaf, istihdamın devam etmesi için yetkililerden destek talebinde bulundu.

“Herkesin kaygısı var”

Okulların açılıp açılmayacağıyla ilgili kaygılarının olduğunu ifade eden Sabahattin Doğru, “Ülkemizi etkileyen Covid-19 nedeniyle okul servisleri olarak 7 aydır çalışmıyoruz. Yetkililer 21 Eylülde okulların açılacağını belirtti. Bunun için bizler araçlarımızın bakımını ve temizliğini şimdiden yapmaya başladık. Bütün araçlarımızı dezenfekte ettik. Tabi ki bizde herkes gibi okulların açılıp açılmayacağı konusunda kaygılarımız var. Velilerin de aynı şekilde kaygıları var. Bu minvalde bize sorular yöneltiyorlar.” diye konuştu.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.