DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

Tepki Gösterdiler

Tepki Gösterdiler
30.08.2021
441
A+
A-

Okulların açılmasına sayılı günler kala bütün hazırlıklarını bitiren kırtasiyeci esnafı, zincir marketlerde kırtasiye malzemelerinin satılmasına tepki gösteriyor.

Zincir marketlerin kendi alanları dışına çıkarak her türlü ürünü sattığını belirten Batman’daki kırtasiyeci esnafı, marketlerin kırtasiye malzemesi satmasının işlerini büyük oranda düşürdüğünü söyledi.

Salgın sürecinde satış yapmayarak ciddi sıkıntılar yaşadıklarını ifade eden esnaf, her yıl okul sezonunda yaşadıkları bu soruna yetkililerin kalıcı çözüm bulmasını istedi.

6 Eylül tarihinde okulların açılacak olmasının kendilerini sevindirdiğini dile getiren esnaf, tüm hazırlıklarını tamamladıklarını kaydetti.

Kırtasiyeciler: Zincir marketlerde kırtasiye ürünleri satılmasın!
“Devletin bu konuda yasa çıkarmasını istiyoruz”

Kırtasiyelerde market ürünleri satılmadığı gibi marketlerde de kırtasiye ürünlerinin satılmamasını isteyen kırtasiyeci esnafı Mikail Yıldırım, şunları söyledi:

“11 yıldır kırtasiye işletiyorum. Yaklaşık 2 yıldır pandemiden dolayı iş yapamadık. En son Milli Eğitim Bakanı 6 Eylül’de okulların açılacağını söyledi. Bizde geçen iki yıl içerisinde elimizde kalan ürünlerimiz ile birlikte bir kısım daha da ürün alarak hazırlıklarımızı yaptık. Yalnız çok büyük bir sıkıntımız daha devam etmektedir. Zincir marketlerin kırtasiye ürünlerini satmaları bizim için sıkıntı oluyor. Nasıl ki kırtasiyeciler marketlerdeki gıda ürünlerini satamıyorsa, marketler de kırtasiye ürünlerini satmamalı. Devletin bu konuda yasa çıkarmasını ve sorunumuza kalıcı bir çözüm bulmasını istiyoruz.”

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.