DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

“Türkiye’de Karanlık Bir Tablo Var”

“Türkiye’de Karanlık Bir Tablo Var”
09.12.2020
416
A+
A-

DEVA Partisi Batman İl Başkanı Av. Melik Müjdeci, beraberindeki heyetle 10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü münasebetiyle İnsan Hakları Derneği (İHD) Batman Şubesi Eşbaşkanları Av. Devran Yıldız, Av. Rümeysa Deniz Kaya’yı ve Kamer Vakfı Batman Şubesi Başkanı Güler Yaman’ı ziyaret etti.

Ziyaretlerle ilgili değerlendirmelerde bulunan DEVA Partisi Batman İl Başkanı Av. Melik Müjdeci, “Bugün İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’nin yayınlanmasının 72. yıl dönümünde dünya nüfusunun önemli bir bölümü söz konusu beyannamede yer alan birçok haktan mahrum halde yaşamlarını sürdürmektedir. Ülkemizde de durumun pek iç açıcı bir tabloya sahip olduğunu söylemek çok zor. Ne yazık ki vatandaşlarımızın doğuştan gelen haklarını bile kullanamadığı bir topluma evrildik. Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’ne en çok şikayet edilen ülke Rusya’dan sonra Türkiye’dir. Ülkemize yönelik şikayetler son 3 yılda yüzde 40’tan fazla artmıştır. Bir insanın refahı aynı zamanda insanın kişisel haklarını ne kadar kullanabildiği ile doğrudan ilgilidir. Ne yazık ki ülkemiz Uluslararası Refah Sıralaması’nda da 164 ülke arasında 94’ncü sırada yer almaktadır. Hangi istatististiği ele alırsanız alın, karanlık bir tablo ile karşı karşıya kalıyorsunuz. İnsan hakkı, insana her şeyden önce “insan olduğu için” verilmiş asli bir haktır. Bütün insanların hiçbir ayrım gözetilmeksizin sadece insan olmasından dolayı onurlu bir yaşam sürmesi bizim en büyük arzumuz, en büyük sorumluluğumuzdur. Türkiye’nin hemen hemen her noktasında insan hakları konusunda gönüllü olarak azami çabayı gösteren İnsan Hakları Derneği ve Kamer Vakfı’na bizleri misafir ettikleri için teşekkür eder, DEVA Partisi olarak, kimsenin ötekileştirilmediği, kadının bütün karar organlarında eşit temsiliyetini, istihdamdaki payının artırılmasını, insan haklarına yönelik tüm ihlallerinin bağımsız ve tarafsız bir şekilde el alınmasını, zalimin ve zulmün alkışlanmadığı bir ülkeye erişmek için çalışacağımızı açık yüreklilikle ifade etmek isterim. Bu duygu ve düşüncelerle 10 Aralık İnsan Hakları Gününü ve takip eden hafta içerisinde kutlanan İnsan Hakları Haftası’nın tüm insanlığa daha fazla uzlaşı, barış, huzur ve adalet getirmesini temenni ediyorum.” dedi.

IMG 20201209 WA0013 - "Türkiye'de Karanlık Bir Tablo Var"

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.