DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

Vali Deniz: Bitireceğiz

Vali Deniz: Bitireceğiz
02.02.2018
492
A+
A-

​Çocukların yanlış kişiler tarafından yönlendirilmesine müsaade etmeyeceklerini söyleyen Batman Valisi Ahmet Deniz, “Batman’da uyuşturucuyu bitirmede kararlıyız.” dedi.

2017-2018 Eğitim Öğretim Yılı 2. Dönem Başı Değerlendirme Toplantısı Batman Valisi Ahmet Deniz başkanlığında gerçekleştirildi.

TP Fatıma Zehra Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi’nde yapılan toplantıya; Vali Ahmet Deniz, Belediye Başkan Vekili Ertuğ Şevket Aksoy, İl Milli Eğitim Müdürü, kamu kurum yöneticileri, ilçe milli eğitim müdürleri, okul müdürleri, muhtarların dernek başkanları, okul aile birliği başkanları ile okul servisleri temsilcileri katıldı.

Vali Deniz’in açılış konuşmasıyla başlayan toplantıda; okulların içerisinde ve çevresinde alınması gereken güvenlik tedbirleri, okulların temizliği, uyuşturucu madde kullanımı ile mücadele, okul çevrelerindeki internet kafeler, okul servislerinin uyulması gereken kurallar gibi sorunlar ele alınarak görüşüldü.

Afrin operasyonuna değinen Vali Deniz, Türkiye’nin zor bir süreçten geçtiğini, her zamankinden daha fazla birlik ve beraberliğe ihtiyacın olduğunu belirterek, “Güneyimizde bir terör koridoru oluşturulmaya çalışılıyor. Harekâtın Kürt kardeşlerimize karşı yapılmadığını, harekâtın terör örgütlerine karşı yapıldığını vatandaşlarımıza anlatmalıyız. Birlik ve beraberliğimizi bozmaya çalışan güçlerin karşısında dik durmalıyız. Bu terör sorununu ancak eğitim ile çözebiliriz. Çocuklarımıza ülkemizin birlik ve beraberliğini her fırsatta anlatmalıyız.” diye konuştu.

“Nitelikli eğitime kararlı adımlar projesi”

Geçen yıl başlatılan “Nitelikli Eğitme Kararlı Adımlar” projesi kapsamında yürütülen çalışmalara değinen Deniz, “Eğitimde başarıyı yükseltmek için ‘Nitelikli Eğitime Kararlı Adımlar’ projesini başlattık. ‘Çocuğumu Seviyorum Ana Okuluna Gönderiyorum’ projesiyle Batman okul öncesi eğitimde Türkiye’nin pilot illerinden bir tanesi oldu. Okul öncesi okullaşma oranında gösterilen başarı sayesinde Batman Türkiye ortalamasının üzerine çıktı. ‘Batman Her Yerde Okuyor’ kampanyasıyla ilimizde okuma kültürünü oluşturma çabası içerisindeyiz. Okul kütüphanelerine kitap desteğinde bulunuyoruz. Bu başarıların devam etmesi için hepimize önemli görevler düşüyor.” dedi.

Akademik başarının yanında çocuklara manevi değerlerinin anlatılmasının önemli olduğunu ifade eden Deniz, şunları söyledi: “Vatanını, milletini ve bayrağını seven, ortak değerlerimizi özümsemiş, sevgiyi, kardeşliği ve paylaşmayı seven öğrenciler yetiştirmemiz her şeyden daha önemlidir. Okul idarecilerin ve öğretmenlerin mutlaka aile ziyaretlerinde bulunmaları gerekiyor. Eğitimin diğer bir ayağı olan ailelerimizi mutlaka eğitime dahil etmeliyiz.”

“Uyuşturucu madde ile mücadele yoğun bir şekilde devam ediyor”

Konuşmasının devamında Deniz, “Gençlerimiz ve çocuklarımız bizim geleceğimiz, hepimizin görevi onlara en güvenli ortamlar sunmaktır. Çocuklarımızın yanlış kişiler tarafından yönlendirilmesine müsaade etmeyeceğiz. Uyuşturucu ile mücadelede ciddi mesafeler aldık. Batman’da uyuşturucuyu bitirmede kararlıyız. Bu konuda muhtarlarımız emniyet mensuplarıyla iletişim halindeler. Okullarda görevlendirilen güvenlik görevlileri de bu konuda gerekli tedbirleri alıyorlar.” ifadelerini kullandı.

“Okulların temizliği, eğitim-öğretim kadar önemlidir”

Okulların temizliği ve okul çevrelerinde satılan gıdaların denetlenmesi gibi konulara değinen Deniz, okul kantinlerinde ve çevrelerinde sağlık ve hijyen koşullarına uymayan ürün satışlarına müsaade edilmemesi, okul çevrelerinde alkol ve benzeri ürünlerin satışı, okul kantinleri, servis araçları ile okul yemekhanelerinin sıklıkla denetlemesi konusunda yetkililere talimat verdi.

“Öğretmenlerimizin öğrencilerle iletişimi güçlü olmalıdır”

Okullarda eğitim ve öğretimin iyileştirilmesi, rahat ve huzurlu bir ortamın sağlanması için öğretmenlere önemli görevler düştüğünü vurgulayan Deniz, okullarda bilimsel, sosyal, kültürel ve sportif etkinliklerin öğrencilerin gelişimine katkı sağlayacak şekilde hazırlanması, eğitimde kaliteyi arttırmaya yönelik çalışmaların teşvik edilmesi gibi konularda yöneticilerden gerekli çalışmaların yürütülmesini istedi.

Okulların yakınlarındaki metruk binalarının birçoğunun yıkıldığını ve internet kafe denetimlerinin sıklıkla yapıldığını aktaran Deniz, çocukların gelişimine ve eğitimine zarar veren her türlü faaliyetlere karşı mücadele edildiğini kaydetti.

Okul servisleri temsilcilerine uyarılarda bulunan Deniz, her hizmetin kurallar çerçevesinde yapılması gerektiğini belirterek, okul servisleri için belirlenen yasal kurallara uymayanlar hakkında derhal gerekli yasal işlemlerin yapılacağını dile getirdi.

“Bizim derdimiz çocuklarımıza iyi bir eğitim ortamı sunmaktır” diyen Deniz, çocukların yanlış kişiler tarafından yönlendirilmemeleri için gerekli tedbirleri almak zorunda olduklarını ifade ederek, şöyle dedi: “Çocuklarımızı hain güçlerden uzak tutmanın tek yolu eğitimdir. Çocuklarımıza iyi bir eğitim vererek, vatanını, milletini, bayrağını ve ülkesini seven gençler yetiştirmeliyiz.”

Toplantı katılımcıların sorun ve taleplerin değerlendirilmesiyle sona erdi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.