DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

Yardım Kampanyası Reddedildi

Yardım Kampanyası Reddedildi
04.01.2021
1.943
A+
A-

Batman’da, NF1 hastası 7 yaşındaki kızı Mina için yardım kampanyası başlatmak isteyen baba Seyithan Türe, kızının sağlığına kavuşabilmesi için 5 milyon TL’ye ihtiyaç olduğunu söyledi.

Batman merkez Beşevler Mahallesinde ikamet eden Seyithan Türe, yaklaşık 5 yıl önce kızı Mina için NF1 teşhisinin konulduğunu ve tedavisinin yurt dışından getirtilecek olan ilaca bağlı olduğu söyledi.

Kızı Mina için ABD’den getirtilecek ilacın maliyetinin yaklaşık 5 milyon TL’ye tekabül ettiğini belirten baba Türe, devlet tarafından karşılanmayan ilacı alabilecek maddi imkânı bulunmadığını dile getirdi.

Hastalığın her geçen gün kızının vücudundaki başka bir organa zarar verdiğini söyleyen baba Türe, her kız çocuğu gibi Mina’nın da sağlığına kavuşmasını istiyor.

“Kızımın hastalığı teşhis edilinceye kadar hastane hastane dolaştırıldık”

Geçirdiği trafik kazası nedeniyle çalışamadığını ve maddi durumunun olmadığını ifade eden baba Seyithan Türe, “Evli ve üç çocuk babasıyım. Kiralık evde oturuyorum. 5 yıl önce geçirdiğim trafik kazasında 2 ayağım kırıldıktan sonra sağlık sorunlarımdan dolayı çalışamıyorum. Trafik kazası geçirdiğim sıralarda kızımın yüzünde şişkinlik olduğunu fark ettik. Yüzündeki şişkinlik çoğalınca kızımı doktora götürdük. Batman hastanelerinde kızımın hastalığından kimse anlamayınca, bizi Elâzığ ve Malatya’ya sevk ettiler. Oralarda da hastalığına teşhis koyamadılar. Ardından Diyarbakır’daki bir doktor bizi Ankara’ya yönlendirdi. Ankara Hacettepe’de yapılan tetkiklerden sonra kazımın NF1 hastası olduğunu öğrendik.” ifadelerini kullandı.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.