DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

Yoğunluk Sürüyor

Yoğunluk Sürüyor
12.09.2019
593
A+
A-

Yaz tatilinin ardından başlayan yeni eğitim-öğretim döneminde kırtasiyeler, alışverişin yoğun olduğu günleri yaşıyor.

Batman’da yaz tatilinin ardından başlayan 2019-2020 yeni eğitim-öğretim yılında kırtasiyelerde alışveriş hareketliliği yaşanıyor.

Yapılan zamlardan her sektörde olduğu gibi kırtasiye sektörünün de olumsuz etkilendiğini belirten kırtasiyeciler, buna rağmen yeni sezonun hareketli geçtiğini dile getiriyorlar.

9 Eylül Pazartesi günü başlan 2019-2020 eğitim-öğretim yılının birinci döneminde çocuklarının okul ihtiyaçları için kırtasiyelere giden veliler, çocuklarını eksiksiz bir şekilde okula gönderebilmenin telaşını yaşıyor.

Kırtasiyeciler de, velilere ‘merdiven altı’ diye tabir edilen ucuz ve kalitesiz ürünlerden uzak durulması noktasında tavsiyelerde bulunuyor.

“Yoğunluğumuz eylül ayı boyunca devam ediyor”

Piyasadaki zam durumunun farkında olan velilerin kırtasiye ürünlerindeki artışı da normal karşıladığını dile getiren kırtasiye esnafından İbrahim Ekinci, “Şu anda yoğun bir sezona başladık. Yeni eğitim-öğretim yılı tüm veli ve öğrencilerimize hayırlı olsun. Kırtasiyemizde kırtasiye ürünlerimiz, kaynak kitaplarımız, YKS kitapları ve ana okuldan liselere kadar kitap setlerimiz mevcuttur. Yoğunluğumuz eylül ayı boyunca devam ediyor. Kasım ayına kadar yoğunluğun olmasını bekliyoruz.” dedi.

Velileri ‘merdiven altı’ diye tabir edilen kalitesiz ürünlere karşı uyaran Ekinci, “Özellikle veliler ürünleri seçerken dikkatli olmalıdır. Kanserojen ürünler piyasaya sürülüyor. Çocukların sağlığına dikkat edilmelidir. Kanserojen ürünleri CE etiketine bakarak fark edebilirsiniz.” ifadesini kullandı.

“Biz kırtasiyeciler eylül ayını sabırsızlıkla bekliyoruz”

Kırtasiyecilerin eylül ayını sabırsızlıkla beklediklerini belirten kırtasiyeci esnafı Sinan İren, “Kırtasiye sezonu yılda bir yaşanıyor. Biz kırtasiyeciler eylül ayını sabırsızlıkla bekliyoruz. Bu hafta kırtasiye sezonumuz başladı. Yoğunlukta çanta, kırtasiye malzemeleri satılıyor. Elhamdülillah şu anda satışlarımız iyidir. Ailelere tavsiyemiz özellikle taklit ürünlerden sakınmalarıdır. Kalitesiz ürünlerin genelde kanserojen özelliği vardır. Bilinen ve tanınan markaların alınmasında fayda var.” şeklinde konuştu.

“Veliler olarak pahalılıktan yakınıyoruz”

Eğitim yuvalarının ticarethane yapılmaması gerektiğine değinen velilerden Mehmet Emin Gültekin, “4 öğrenci okutuyorum. Veliler olarak pahalılıktan yakınıyoruz. Okul çantaları ve malzemelerin fiyatları çok yüksektir. 4 öğrenci okuttuğum zaman da haliyle maddi olarak etkileniyor. Özel okula gönderdiğim bir çocuğum var. Okul, elbise için 300 lira para istiyor. Bir test için 40 liralık masraf çıkıyor. Bu uygulamalardan bir an önce vazgeçilmelidir. Pahalılık had safhada, herkes bu fiyatları ödeyecek durumda değildir. Okul bir eğitim yuvası, o gözle bakılmalıdır. Öğrenci öğretmen ilişkisinde anne baba şefkati gereken bir kurum olmalıdır. Okulların fiziki yapısında bir sıkıntı yok. Sadece pahalılıktan yakınıyoruz.” dedi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.