DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

Zorlu Yolculuk Başladı

Zorlu Yolculuk Başladı
09.11.2018
339
A+
A-

Havaların soğumasıyla beraber Van, Bitlis gibi illerden gelerek Batman’ın Gercüş ilçesi üzerinden Mardin’in Nusaybin ilçesi yaylalarına giden göçerlerin zorlu soğuk yolculuğu başladı.

3 300x176 - Zorlu Yolculuk Başladı

Göç yolculuğuna başlayan göçerler bazen karayolunda bazen de arazi ve dağlık alanlardan geçerken çoğu zorluklarla karşı karşıya geliyor. Karayollarını kullanırken arabaların tehlikesiyle, dağlık alanlardan geçerken de uçurumlarla karşı karşıya gelen göçerler senede yaklaşık 3 ay boyunca yollarda olduklarını söyledi. Bitlis ilinden gelerek Gercüş ilçesinden geçip Mardin’in Nusaybin ilçesine doğru giden göçerler hayvanlarını yazın serin bölgelere kışın ise sıcak bölgelere naklediyor. Sürekli kırsal bölgelerde kalan göçerler, çadırlarını aydınlatmak cep telefonlarının bataryasını şarj etmek ve el fenerleri için güneş panellerinden faydalanıyor.

5 300x176 - Zorlu Yolculuk Başladı

Zor şartlar altında yaşamını sürdüren göçerler, “2-3 ay yollarda kalıyoruz, hem dağ hem de karayolunu kullanıyoruz yağmurlu ve çamurlu yollarda çok zorlanıyor. Bitlis’ten geliyoruz Mardin’in Nusaybin ilçesine gidiyoruz. Şuan kar yağmur ve soğuktan dolayı Bitlis ve Muş’u bırakıp Mardin’e geçeceğiz. Yolların derdi çekilmiyor çok zahmetli bir iştir göçerlik” ifadelerini kullandı.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.