DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

“ABD’nin tüm askeri üsleri kapatılmalı”

“ABD’nin tüm askeri üsleri kapatılmalı”
18.12.2019
700
A+
A-

​Batmanlılar, ABD’nin İncirlik başta olmak üzere bütün askeri üslerinin derhal kapatılması gerektiğini söyledi.

Geçtiğimiz günlerde bir televizyon programında ABD Senatosu’nun, ‘Ermeni soykırımı’ olarak nitelendirdiği tasarıyı kabul etmesine tepki göstererek, “Kapatılması gerekiyorsa İncirlik’i de kapatırız, Kürecik’i de kapatırız. Bunlar bu tür şeyleri yapar da biz de elimiz boş duracak değiliz” diyen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a halktan destek geldi.

Konuya ilişkin İLKHA’ya değerlendirmelerde bulunan Batman halkı, Erdoğan’ın sözlerinin arkasında olduklarını, başta İncirlik olmak üzere ABD ve müttefiklerinin üslerinden kalkacak uçaklara, hava sahalarının kapatılması gerektiğini söylediler.

Amerika ve diğer emperyalist devletlerle ilişkilerin en alt seviyeye çekilmesi gerektiğini vurgulayan vatandaşlar, İslam ülkelerinin liderlerine çağrıda bulundu.

“Üsler kapanırsa Türkiye’nin eli daha da güçlenir”

e2 - "ABD'nin tüm askeri üsleri kapatılmalı"

İslam ülkelerinin liderlerinin emperyalist ülkelere karşı birliğini sağlaması gerektiğini ifade eden Sabri Salman, “ABD Türkiye’ye yaptırım uyguluyorsa, Türkiye’de buna karşı İncirlik olsun, Güvercinlik olsun, Malatya olsun Türkiye’deki bütün üslerini kesinlikle kapatması lazım. Eğer Türkiye’yi çıkmaza koyuyorsa, Türkiye de bu şansı iyi değerlendirip bunları kapattığında, ABD’ye karşı eli daha da güçlenir. İslam ülkelerinin liderleri, aralarındaki birlik ve beraberliği sağlarlarsa ABD’yi perişan edebilirler.” dedi.

“Fitnenin büyük sebebi Amerika’dır”

ABD’nin İslam coğrafyasında büyük bir fitne saçtığını dile getiren Hasan Çelik, “ABD’nin bizim ülkede üslerinin bulunması Ortadoğu’da büyük bir fitnenin sebebidir. Müslüman kanının dökülmesine sebep oluyor. Üslerin kaldırılmasını istiyoruz. Bu, İslam âleminin faydasına olacaktır. İncirlik ve diğer üslerin kapatılması yönünde Cumhurbaşkanımıza çağrıda bulunuyoruz. İslam ülkelerinin liderleri, tek vücut olurlarsa Amerika hiçbir şekilde Ortadoğu’da kan dökemeyecektir.” diye konuştu.

“İncirlik’ten havalanan uçaklar kardeşlerimizi vuruyor”

ABD üslerinin kapatılmasına destek veren bir diğer vatandaş Arif Saydam ise şunları söyledi:

“ABD yaptırım yaparsa biz de ona karşılık vermemiz lazım. ABD’nin burada hangi üssü varsa onların kapatılmasını istiyoruz. Özellikle İncirlik. Çünkü İncirlik’ten havalanan uçaklar, Müslüman kardeşlerimizi vuruyor. Bugüne kadar kapatılmaması yanlışlıktır. ABD’nin tavrına karşılık verilmesi ve özellikle İncirlik Üssü’nün kapatılmasını istiyoruz. İslam ülkelerinin liderleri, Arap liderlerin çoğu onların kuklası olmuş. İnşallah onlar da uyanır, yaptıklarına pişman olur ve Müslümanlara destek olurlar. Kâfirlerden medet ummayı bırakırlar inşallah. Tüm Müslümanların kurtuluşuna vesile olacak bir çalışmanın yapılmasını istiyoruz. Her defasında Amerika’nın Türkiye’yi tehdit etmesine karşı çıkıyoruz.”

“İncirlik Üssü’nü kullanan Amerika, İslam coğrafyasına ölüm götürüyor”

e3 - "ABD'nin tüm askeri üsleri kapatılmalı"

ABD üslerinden kalkan uçakların İslam coğrafyasına kana buladığını vurgulayan Mücahit Oğur, “İncirlik Üssü’nün derhal kapatılması gerekiyor. Büyük çoğunluğu Müslüman olan Türkiye’de İncirlik üzerinden İslam coğrafyasında kan akıttığı aşikârdır. Hükümet şu ana kadar buna göz yumdu. Çok büyük tepki gelmesine rağmen hiçbir şekilde menfi bir durum ortaya konulmadı. İncirlik üssünü kullanan büyük terör devleti Amerika’nın İslam coğrafyasına ölüm götürdüğünü biliyoruz ve bundan dolayı İncirlik üssünün derhal kapatılması taraftarıyız. İslam ülkelerinin liderleri, Batı ülkelerine karşı sancılar çekmektedirler. Çünkü birlik ve beraberlikleri yok. Amerika emperyalizminin tekerinden artık çıksınlar.” ifadelerini kullandı.

“İslam ülkeleri güç birliği oluşturmalı”

Amerika’nın Türkiye’deki tüm üslerinin kapatılması taraftarı olduklarının söyleyen Ayvaz Yani, “ABD üslerinin kapatılmasını istiyoruz. Çünkü ABD her fırsatta Türkiye’ye yaptırımlar yapıyor. Yeni yaptırımlarla tehdit ediyor. NATO üslerinin Türkiye’ye hiçbir faydası yok. ABD sadece kendi çıkarları için bu üsleri kullanmaktadır. Onun için yetkililerden bir an önce bu üslerin kapatılmasını istiyoruz. İslam ülkelerinin liderlerine çağrımız şudur; emperyalist ülkelere karşı birleşmelerini istiyoruz. Özellikle ABD ve Batı ülkeleri her fırsatta İslam ülkelerini işgal etmektedirler. Müslümanların kanlarını akıtmaktadırlar. Onun için bir araya gelip onlara karşı güç birliği yapmalarını istiyoruz.” şeklinde konuştu.

“Türkiye, Amerika’nın üslerini kapatmakla ona en güzel cevabı verecektir”

e4 - "ABD'nin tüm askeri üsleri kapatılmalı"

Amerika’ya en güzel cevabın Türkiye’deki üslerinin kapatılmasıyla verilebileceğini belirten Cemal Aslan, “İncirlik başta olmak üzere Amerika’nın Türkiye’de ne kadar üssü varsa hepsi kapatılmalıdır. Halk bunu sürekli dile getiriyor. Kapatılması gerekiyor. Türkiye, Amerika’nın üslerini kapatmakla ona en güzel cevabı verecektir. Halkın temennisi de budur, biz de bunu istiyoruz. Amerika’ya böyle bir cevap verilirse halkın talebi karşılık bulmuş olur. Çünkü Amerika, dünyanın hiçbir yerine kan ve gözyaşından başka bir şey vermemiştir. Amerika, Ortadoğu’yu kendine esir edeceği bir duruma sokmak istiyor. Türkiye’yi de bu şekilde… Amerika’ya esir olmayan bir Türkiye ve İran kalmış. İsteğimiz Türkiye’nin Amerika’nın üslerini bir an önce kapatması ve özellikle İran ile iş birliğine gitmesidir. Türkiye İran ile iş birliğine giderse başka devletler de onlara kenetlenir. Bu şekilde Amerika’ya güzel cevap vermiş olurlar.” dedi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.