DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

Batman Belediyesi’nde “Yağma” İddilarına Açıklama

Batman Belediyesi’nde “Yağma” İddilarına Açıklama
02.04.2019
18.739
A+
A-

Batman Belediyesi kayyumunun, kuruma ait taşınmazların tahsisine ilişkin açıklama yapan Batman Valiliği, söz konusu devirlerin doğru olduğunu ancak bunun belediyenin lehine olduğunu savundu.

Batman Valiliği, Batman Belediyesi’nin kimi taşınmazların tahsisine ilişkin basın duyurusu yaptı. Batman Belediyesi’nin meclis kararıyla üç taşınmaza ilişkin yaptığı açıklamada, taşınmazların “yağma” edilmediği savunuldu.

Valilik kayyum yönetimindeki belediyeden üç taşınmazı Kültür ve Turizm İl Müdürlüğü’ne kütüphane olarak işletilmek üzere, bir taşınmazı Yeşilay Derneği’ne Bağımlılıkla Mücadele Merkezi olarak kullanılmak üzere, bir taşınmazı İl Özel İdaresine kadın istihdamını artırmak ve tekstil sektörünü geliştirmek için kurulacak İş Geliştirme Merkezi olarak işletmek üzere ve bir taşınmazın da Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü’ne Gençlik Merkezi kurmak üzere tahsis edildiğini kabul etti. Mülkiyetler Batman Belediyesi’ne ait olmaya devam edildiği denilen açıklamada, “Yapılan işlem, Belediyeye ait malların ‘yağma’ edilmesi değil, bilakis aynı amaçlarla inşa edilmiş tesislerin işletme giderlerinden Belediye’yi kurtarmaktır. Belediye, bu binalarda yapılacak her türlü sosyal faaliyete paydaş olarak katılmaya devam edecektir. Bütün faaliyetler projeli ve protokoller dahilinde yapılan faaliyetlerdir. Halkımıza hizmet düsturu ile yola çıkan kamu kurumlarının tamamının hatta STK’ların beraber, koordineli ve maliyetleri paylaştığı bir yapı hedeflenmektedir” denildi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.