DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

“Batman Bölge Hastanesi’nde Keyfi Uygulamalar Son Bulmalı”

“Batman Bölge Hastanesi’nde Keyfi Uygulamalar Son Bulmalı”
31.05.2019
1.845
A+
A-

Batman Bölge Devlet Hastanesinde yaşanan sıkıntılara ilişkin açıklama yapan Sağlık-Sen Batman Şube Başkanı Maruf Yalçın, idari zafiyetler ve keyfi uygulamaların son bulması gerektiğini dile getirdi.

Batman Bölge Devlet Hastanesi’nde idari zafiyetler ve keyfi uygulamaların olduğu iddiaları üzerine bir açıklamada bulunan Sağlık-Sen Batman Şube Başkanı Maruf Yalçın, hastanedeki idari zafiyetlerin ve keyfi uygulamaların son bulması gerektiğini söyledi.

Yalçın, “Sağlık hizmetleri, kamunun vatandaşlara karşı temel görev ve sorumluluklarından biridir. Devlet bu önemli sorumluluğunu yerine getirmek için insan ve insan dışı unsurları bütüncül bir anlayışla organize edip sevk ve idaresini sağlamakla sorumludur. Sağlık hizmetlerinde fiziki ve tıbbi donanım önemli olmakla birlikte unutulmamalıdır ki sağlık hizmetinin temel belirleyicisi sağlık hizmetini yürüten sağlık çalışanlarıdır. Sağlık Kurumlarının başarıları, motivasyonu ve iş barışı sağlanmış çalışanlarının verim ve etkinliğine dayanmaktadır.” dedi.

sn 2 1024x682 - "Batman Bölge Hastanesi'nde Keyfi Uygulamalar Son Bulmalı"

Açıklamanın devamında Yalçın, “Hastane hizmetlerinin, çalışanlarının başarısına bağlı olduğunu, bunu sağlamanın yol ve yönteminin kurumlarda çalışma motivasyonları sağlanmış insan kaynakları olduğuna inanıyoruz. Batman Sağlık-Sen olarak, kurum idareleri ile yapmış olduğumuz ziyaret ve görüşmelerde sağlık hizmetlerinin başarısına yönelik doğru kararlarında desteklerimizi daima ifade ettik. Bu konuda iyi niyetimize ve uyarılarımıza karşın, Batman Bölge Devlet Hastanesi (BBDH) yönetiminin hastane birimlerinde çalışanlar arasındaki adil olmayan, iş barışını zedeleyen ve mobinge varan uygulamalarının artarak devam ettiğini üzülerek müşahede etmekteyiz.” ifadelerini kullandı.

Batman’da sağlık kuruluşunda görev yapan çalışanların motivasyonunun ve sağlık hizmeti alan vatandaşların memnuniyetinin en üst seviyede olmasını önemsediklerini aktaran Yalçın, “Batman’ımızın sağlık alanında daha da ileri seviyelerde olmasına yönelik her türlü çabayı desteklediğimizi ifade etmek istiyoruz. Bizler bu anlayışta iken; BBDH Yönetiminin; idari yetki ve tasarruf maskesiyle vurdumduymaz uygulamaları, insan kaynakları yönetimi noktasındaki zafiyetleri, dengesiz ve keyfi kararları, döner sermaye, nöbet ve fazla mesai gibi konulardaki adaletsiz uygulamaları, hastane birim görevlendirmelerindeki tutarsızlıkları, çalışanların iş barışını ve motivasyonunu bozmaktadır. Sağlık-Sen Batman Şubesi olarak keyfi ve adaletsiz uygulamaların kabul edilemez olduğunu ve bunun karşısında durmanın insani bir sorumluluk olduğuna inanıyoruz.” şeklinde belirtti.

Sağlık-Sen Batman Şubesi olarak, hastane idaresine seslendiklerini aktaran Yalçın, “Adil olmayan ve iş barışını bozan yönetim basiretsizliğinizin bedelini, özveriyle görevini yapan cefakar sağlık çalışanlarımıza ödetilmesini kabul etmiyoruz. Yüksek hasta potansiyeline karşın çalışanlara döner sermayenin eksik dağıtıldığı hastanede; personeli huzursuz eden, motivasyonunu düşüren, iş barışını bozan keyfi uygulamaların da bir an önce sonlandırılması için gerekli adımların atılması konusunda çağrıda bulunuyoruz. Doğru ve adil olan, sağlık çalışanlarının ve halkımızın menfaatine olan her uygulamayı desteklemeyi, bunun dışındaki her haksız ve hukuksuz uygulamanın karşısında durmayı insan oluşumuzun ve sendikal misyonumuzun gereği olarak görüyoruz. Bizler çalışanlarımızın görüşlerinin önemsendiği, değer veren, katılımcı ve şeffaf bir idari anlayış istiyoruz.” açıklamasında bulundu.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.