DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

Batman Esnafı Bir Bir Kepenk Kapatıyor!

Batman Esnafı Bir Bir Kepenk Kapatıyor!
09.02.2022
15.474
A+
A-

Batman’da esnaf ve vatandaşlar, elektrik faturalarındaki fahiş artışa tepki gösterdi. Elektrik faturalarının iki katı arttığını, iş yerlerinde ise elektrik açmaya korkar hale geldiklerini belirten esnaf, kepenk kapatma noktasına geldiklerini söyledi.

Yetkililerin ivedi şekilde elektrik fiyatlarındaki artışa müdahale etmesini isteyen esnaf ve vatandaşlar, aksi halde çok büyük mağduriyetlerin yaşanacağına dikkat çekti.

Şimdilerde en büyük korkularının elektrik faturaları olduğunu, elektrikteki artıştan dolayı iş yerlerinde elektrikleri açmaya çekindiklerini belirten esnaf, hükümeti elektrik zamlarını geri çekmeye çağırdı.

Tekstil işletmecisi Kemal Çakto, İLKHA muhabirine, kasım ayında elektrik faturasının 8 bin 815 lira, aralık ayında 17 bin lira, ocak ayında ise iki hafta kapalı olmasına rağmen 30 bin 212 lira geldiğini anlattı.

“Elektrik faturalarında düzenleme yapılmalı”

Elektrik faturalarının böyle gelmeye devam etmesi halinde kepenkleri kapatmak zorunda kalacağını vurgulayan Çakto, “Batman’da tekstil sektöründe yaklaşık 40 bin çalışan var. Her çalışan ortalama dört nüfuslu bir aile demek, yani bu sektörün durması demek. Neredeyse 160 bin insanın ekmeğinden olması demektir. Yetkililerden elektrik faturalarındaki yüksek artışları düzenlenmesi ve üreticilere yüzde 50 destek paketinin verilmesini talep ediyoruz.” dedi.

“Faturalarımızı ödeyemez hale geldik”

Pandemi nedeniyle iki yıldır işlerinin bayağı düştüğünü, eskisi gibi iş yapamadıklarını dile getiren kuaför esnafı Selim Nilüfer ise şunları söyledi:

“Eskiden 15 günde tıraş olan müşterilerimiz şu anda iki ayda bir tıraş olmaya başladı. Buna rağmen masraflarımız kat kat arttı. Bunların başında ise elektrik gelmektedir. Artık korkudan elektriklerimizi açamıyoruz. Küçücük iş yerinde tek başıma çalışıyorum. Geçen ay elektrik faturam 118 lira gelmişti bu ay ise 395 lira geldi. Artık faturalarımızı ödeyemez hale geldik. Yetkililerden elektrik zammına çözüm bulmalarını istiyoruz. Yoksa kepenklerimizi kapatmak zorunda kalacağız.”

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.