DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

Batman Üniversitesinde Etkinlik

Batman Üniversitesinde Etkinlik
21.03.2022
257
A+
A-

Batman Üniversitesinde Çanakkale Zaferinin 107. yıl dönümü, bir dizi etkinlikle kutlandı.

Üniversite Rektörlüğü tarafından “107. Yıldönümünde Tarihe Sığmayan 18 Mart 1915 Çanakkale Zaferi” isimli konferans düzenlendi.

Yunus Emre Enstitüsü Başkan Yardımcısı Dr. A. Kutalmış Yalçın’ın katılımıyla Merkez Kampüs Rektörlük Konferans Salonunda gerçekleştirilen konferansa Vali Hulusi Şahin, Garnizon Komutanı Albay İhsan Kaplan, Üniversite Rektörü Prof. Dr. İdris Demir, ilin yöneticileri, akademik ve idari personel ile çok sayıda öğrenci katıldı.

Konferansın açılış konuşmasını yapan Rektör Prof. Dr. İdris Demir, Türkiye milletinin Çanakkale’de destan yazdığını ve Çanakkale’yi tarihin sayfalarına altın harflerle nakşettiğini söyledi.

İtilaf Devletlerinin Çanakkale Cephesini açmalarındaki amaçları anlatan Rektör Demir, kahramanların savaşın seyrini değiştirdiğini ve sonucun zaferle sonuçlandığını söyledi.

Demir, “Bugün özgür bir vatanda özgürce yaşıyorsak Çanakkale’de kutlu vatan davası uğruna canını ortaya koyan ve veren sayısız kahraman sayesindedir.” dedi.

Rektör Demir’in ardından konferansına geçen Yunus Emre Enstitüsü Başkan Yardımcısı Dr. A. Kutalmış Yalçın, 28 Haziran 1914 tarihinden itibaren İngiliz ve Fransızların Çanakkale Boğazı üzerinden Gelibolu Yarımadası’nı geçmek suretiyle Ruslara yardım sağlamak için Çanakkale Cephesini açtığını söyledi.

Çanakkale Cephesi’nin sıradan bir cephe olmadığını ve büyük bir başarı ile bu cephede zafere ulaşıldığını anlatan Yalçın, Çanakkale ruhunun yüreklere yansımasının ve manevi değerinin çok iyi bilinerek anlaşılması gerektiğinin altını çizdi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.