DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

Batman’da İş Bırakma Eylemi

Batman’da İş Bırakma Eylemi
27.04.2019
801
A+
A-

Batman’da toplu iş sözleşmesi müzakerelerinde sonuç alınmaması üzerine Petrol-İş Sendikası üyeleri, iş bırakma eylemi gerçekleştirdi.

Batman’da Petrol-İş Sendikası ile Tüpraş arasında 1 Ocak’tan bu yana sürdürülen toplu iş sözleşmesi (TİS) müzakerelerinden bir sonuç çıkmadı. 23 maddeden oluşan toplu iş sözleşmesinin işveren tarafından kabul edilmemesini protesto eden Petrol-İş Sendikası üyesi işçiler, bugün iş bırakma eylemine gitti. Tüpraş Rafineri’nde bir araya gelen sendika temsilcileri ve işçiler, “Tüpraş enerjimiz, toplu sözleşme geleceğimiz” yazılı pankart açarak, “Direne direne kazanacağız”, “İşveren şaşırma sabrımızı taşırma”, “İşçiyiz haklıyız kazanacağız” ve “Vur vur inlesin işveren dinlesin” sloganları atarak yürüyüş yaptı.

Eylemde konuşan Petrol-İş Sendikası Batman Şube Başkanı Şehmus Kaygusuz, Kırıkkale, Kocaeli ve Aliağa rafineri ile aynı anda eylem yaptıklarını belirterek, “4 şubenin birlikte hareket etmesi bizleri daha güçlü kılıyor” dedi. Kaygusuz, sözleşmeyi bitirmek için masaya oturduklarını kaydederek, “Kazanılmış haklarımız kırmızı çizgimizdir. İnsanlar bu haklar için bedel ödediler. Kazanılmış haklarımızdan taviz vermemiz söz konusu değil” diye konuştu.

Kendileri dışında bu sözleşmenin bitmesi halinde iş barışının bozulacağını kaydeden Kaygusuz, “İki yıl boyunca her gün burada direniriz. Herkes elini taşın altına koysun. Etkisi ve yetkisi olan kimse gelsin, bunu masada çözelim” diye konuştu.

Toplu iş sözleşmesi görüşmeleri sonuç vermeyince bu kez durum arabuluculukla çözülmeye çalışılacak. Önümüzdeki günlerde arabulucunun işveren ve sendikayı bir araya getirerek görüştürmesi bekleniyor.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.