DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

Batman’dan Tepki!

Batman’dan Tepki!
11.04.2018
347
A+
A-

Batman’da, Afganistan’ın Kunduz eyaletinde, hafızlık merasimine yapılan saldırı sonucu 100 Kur’an hafızı çocuğun katledilmesi olayını protesto eden vatandaşlar topluca Kur’an-ı Kerim okudu.

Türkiye Kardeşlik Birliği (TÜRKAB) Batman İl Başkanlığı, Afganistan’ın Kunduz eyaletinde, hafızlık merasimine yapılan saldırı sonucu 100 Kur’an hafızı çocuğun katledilmesi olayını düzenledikleri basın açıklamasıyla protesto etti.

Basın açıklamasına katılan vatandaşlar beraberlerinden getirdiklerin Kur’an-ı Kerim’i okudu.

Atatürk Parkında yapılan basın açıklamasına bazı STK temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

tp - Batman'dan Tepki!

Burada düzenlenen basın açıklamasını okuyan TÜRKAB Batman İl Başkanı Şehmus Temiz, Afganistan’daki medrese saldırındaki asıl hedefin Kur’an-ı Kerim ve onu yaşatanlar olduğuna işaret etti.

Çocuk yaştaki 100 hafızın şehit edildiği saldırının, küfrün asıl niyetini net olarak ortaya koyduğunu söyleyen Temiz, “Asıl hedef Kur’an’dır, onu yaşayıp, yaşatanlardır. Çünkü kurmak istedikleri zulüm imparatorluğunun önündeki tek engel Kur’an’dır. Onlar güçten, silahtan, teknoloji ve istihbarattan değil Kur’an’dan korkuyorlar. Çünkü biliyorlar ki asıl güç Kur’an’dır. Bir sinede Kur’an varsa, onu hiçbir silah, güç ve istihbarat sindiremez, sömüremez, öldüremez. Ne oldu? 8-10 yaşında sineleri Kur’an ile dolu gençlerimizi katlettiler. 8-10 yaşında ki çocuklardan mı korkuyorlardı? Hayır, asla. Onlar sinelerindeki güçten, imandan, Kur’an’dan, o çok güvendikleri atom bombasından daha etkili olandan korkuyorlardı. Çaresizlerdi, Kur’an’ın nurunu söndüremiyorlardı, onunla hemhal olanları söndürmeye çalıştılar. Başardılar mı? Söndürebildiler mi? Öldürebildiler mi? Hayır, kesinlikle hayır.” diye konuştu.

tp2 - Batman'dan Tepki!

“Kur’an’ı yaşamayan her millet, kaybetmeye mahkûmdur”

İslam coğrafyasında yaşanan tüm katliamları lanetlediklerini vurgulayan Temiz, “O kardeşlerimiz, Rablerine misafir olarak giderken, arkalarına binlerce tohum serptiler. Her bir tohum, bin olarak yeşerecek inşallah. Her bir hafız şehidimiz için bir hafızlık okulu kuracağız inşallah. Okuyacağız, anlayacağız, anlatacağız, yaşayacağız, yaşatacağız. İşte o zaman bu şehitlerimizin kanını yerde bırakmamış olacağız. Kur’an’ın en büyük güç olduğunu, ona sarılanın mutlak galip geldiğini, ondan uzaklaşanın mutlaka helak olduğunu unutmayacağız. Afganistan’da, Doğu Guta’da, Mısır’da Filistin’de, Arakan’da, Türkistan’da ve daha sayamadığımız birçok İslam toprağında yaşanan kıyımları lanetliyor, tüm kardeşlerimizi, Kur’an şemsiyesi altında toplanıp birlik olmaya, Kur’an’ı okuyup anlamaya, ondaki büyük gücü keşfetmeye davet ediyoruz. Kur’an’ı yaşamayan her millet, kaybetmeye mahkûmdur.” ifadelerini kullandı.

Yapılan basın açıklamasının ardından katılımcılar şehit hafızların katliamını kınamak amacıyla Kur’an-ı Kerim okudu.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.