DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

Batmanlı aile dondurucu soğukta harabe evde hayat mücadelesi veriyor

Batmanlı aile dondurucu soğukta harabe evde hayat mücadelesi veriyor
20.01.2022
18.318
A+
A-

Batman’da çökme tehlikesi bulunan ve harabeyi andıran tek katlı kerpiç evde yaşayan 6 nüfuslu Karakuluç ailesi, dondurucu soğukta hayatta kalma mücadelesi veriyor.

Batman’ın Beşiri ilçesine bağlı Esence (KaniQule) köyünde bulunan tek katlı, iki göz odalı kerpiç yapılı evde oturan Karakuluç ailesinin evleri çökme tehlikesiyle karşı karşıya. Karakuluç ailesinin soğuk havalarda hayata tutunma çabalarını görenlerin yüreğini burkuyor.

Yaşadıkları zorlu hayat koşullarının yanında, her yanı çatlaklarla dolu olan evlerinin her an çökeceği endişesini taşıyan 6 nüfuslu Karakuluç ailesi, kendilerine uzanacak bir yardım elini bekliyor. Dondurucu soğukta bir odada kalarak ısınmaya çalışan aile, harabeyi andıran evlerini ısıtamadıklarını ifade etti.

Yıkılmak üzere olan kerpiç evde hayat mücadelesi verdiklerini belirten Murat Karakuluç, İLKHA muhabirine, iki ineğin sütünü satarak ailesinin geçimini sağlamaya çalıştığını söyledi.

“Ev desteklerle ayakta duruyor”

“42 yaşındayım. 15 yıldır evliyim ve 4 çocuğum var. 10 yıldır çocuklarımla beraber babamdan kalma bu kerpiç evde kalıyoruz. Evimiz iki odalı, diğer oda kullanılmaz halde olduğu için bir odayı ancak kullanabiliyoruz. Mutfak ise verdiğimiz desteklerle ayakta duruyor. Evimiz harabe durumdadır. Çalışmıyorum, iki tane ineğimiz var ve onların sütünü satarak idare etmeye çalışıyoruz ama ineklerin masrafı da çok olduğu için sattığımızın çoğunu ineklere yem alıyoruz. Artık geçinemiyoruz.” dedi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.