DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

Batmanlı berber ve kuaförler tekrar işbaşı yapmanın sevincini yaşadılar

Batmanlı berber ve kuaförler tekrar işbaşı yapmanın sevincini yaşadılar
11.05.2020
744
A+
A-

İçişleri Bakanlığınca yeni tip Coronavirus (Covid-19) salgını nedeniyle 21 Mart’ta tedbir amaçlı geçici bir süreliğine kapatılan berber ve kuaförler bugün tekrar açılarak hizmet vermeye başladılar.

Sabah 09.00 itibariyle randevu usulüyle müşterilerini tıraş eden Batmanlı berberler, hijyen kurallarına ve sosyal mesafeye dikkat ettiklerini söylediler.

Coronavirus tedbirleri kapsamında 51 gün kapalı kalan dükkânlarını açmanın sevincini yaşadıklarını belirten Murat Bağrıyanık, “Coronavirus tedbirlerinden dolayı 21 Mart’tan beri kapalı olan berber ve kuaförler 51 gün aradan sonra bugün iş başı yaptı. Dün akşam itibariyle dükkânımızın genel temizliğiyle birlikte dezenfektan ettik. Bu süreç içerisinde müşterilerimizin sağlığı için yeni cihaz ve malzemeler aldık. Bunlar ateş ölçer, makas, tarak, maske, tek kullanımlık havludur. Kullandığımız bütün parçaları steril eden ve tıraştan önce ve sonra dezenfekte malzemeleri aldık.” dedi.

“Müşterilerimiz randevu şeklinde gelmekteler”

Tıraş öncesi önlemler aldıklarını belirten Bağrıyanık, “Müşterilerimizi tıraş etmeden önce ateşlerini ölçüyoruz. Daha sonra onları dezenfekte edilen koltuklar da tıraş ediyoruz. Yeni alınan karar gereği müşterilerimizi tek tek arayıp randevu şeklinde onları dükkâna alıyoruz. Sosyal mesafe kuralına dikkat ederek 3 koltuktan orta koltuğu iptal ettik. Oturma düzenini değiştirerek 2 müşteri olduğunda içerde bir kişi oturabiliyor.” diye konuştu.

“Sosyal mesafe gereği orta koltuğumuzu boş bırakıyoruz”

Yaklaşık 2 ayın ardından tekrar işlerine dönmenin mutluluğunu yaşadıklarını söyleyen berber Ahmet Çınar, “21 Mart’tan beri kapalı olan iş yerimizi yeni açtık. Randevu usulüyle çalışıyoruz. Gelen müşterilerimizin sağlığına dikkat ederek dezenfekte işlemlerini yapmaya çalışıyoruz. Sosyal mesafe gereği orta koltuğumuzu boş bırakıyoruz. İçerde tıraş olanın dışında sadece bir kişi bekliyor ve gelen müşteri varsa dışarda bekletiyoruz. 51 gün aradan sonra hayırlısıyla işimizin başındayız. Müşteri tıraşına başlamadan bütün malzemelerimizi tıraş öncesi ve sonrası dezenfekte ediyoruz. Maskesiz içeriye kimseyi almıyoruz. Müşterilerimizin tıraşında tek kullanımlık havlu, örtü ve her koltukta ayrı dezenfekte malzemeleri kullanıyoruz.” ifadelerini kullandı.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.