DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

DEVA, Sağlık Çalışanları ile Pasta Kesti

DEVA, Sağlık Çalışanları ile Pasta Kesti
14.03.2021
207
A+
A-

DEVA Partisi Batman İl Teşkilatı, Batman Tabipler Odası’nı ziyaret etti ve Batman Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde giderek doktor, hemşire ve çalışanlar ile pasta keserek, tüm sağlık çalışanlarının 14 Mart Tıp Bayramı’nı kutladı.

“MİNNET BORÇLUYUZ”

DEVA Partisi Batman İl Başkanı Melik Müjdeci, beraberindeki parti heyeti ile 14 Mart Tıp Bayramı dolayısıyla Dr. Selahattin Oğuz Başkanlığındaki Batman Tabipler Odası’nı ziyaret etti. Görüşmede tüm sağlık çalışanlarına minnet borçlu olduğumuzu ifade eden DEVA Partisi Batman İl Başkanı Melik Müjdeci, “Öncelikle Covid-19 salgınıyla mücadelede gece gündüz demeden çalışan, ailesinden ve sevenlerinden ayrı kalarak bu uğurda hayatını kaybeden 372 sağlık çalışanımıza minnet borçluyuz. Onları saygı ve rahmetle anıyoruz. Bir canı daha kaybetmemek için tüm vatandaşların özverisine ihtiyacımız var.” dedi.

“YETERLİ TEST YAPILMIYOR”

Batman’ın, Mavi alan kategorisinde kalmasının önemine vurgu yapan Müjdeci, “Sağlık Bakanlığı’nın açıkladığı son verilere göre, Batman’ın en az vaka görülen iller arasında olduğu belirtildi. Ancak bunun nedeninin test sayısının yetersiz oluşu ve alan taramasına yönelik hiçbir çalışmanın olmamasının da payının olduğunu düşünüyoruz. Test sadece temaslı ve şikayeti olanlara yapılıyor. Ancak bu kesinlikle yeterli değil. Tarama şeklinde yapılması gerektiğini düşünüyoruz. Aksi durumda geçtiğimiz yılın Yaz aylarında yaşanan tabloya dönüşebileceği endişesini taşıyoruz. Batman’ın mavi alan olarak kalması için test sayısının artırılması ve alan taramasının bir an önce başlaması gerekiyor.” dedi.

“AŞILAR NEREDE?”

Aşılanma oranının çok yavaş olduğunu belirten Müjdeci, “Sağlık Bakanı, Aralık ayında 20 milyon, Ocak ayında da 20 milyon olmak üzere Şubat ayı itibarıyla 50 milyon doz Sinovac aşısının Türkiye’ye geleceğini söylemişti. Ancak Mart ayının ortası itibarıyla 10 milyon aşılama yapılmış. Geride kalan 40 milyon doz aşı neden yapılmadı? Aslında bu aşılar hiç gelmedi mi? Üstelik her vatandaşa 2 doz olmak üzere 170 milyona yakın aşıya ihtiyacımız var. Bakanlık süreci şeffaf yönetmek bir yana kamuoyuna doğruyu bile söylemiyor ve bunu ulusal çıkar bahanesi ile çekinmeden itiraf ediyor. Sürecin bir an önce şeffaf bir şekilde yönetilmesi gerekiyor. Halk sağlığı konusunda yapılan ihmallerin sorumluluğu mutlaka alınmalıdır.” ifadelerini kullandı.

SAĞLIK ÇALIŞANLARI İLE PASTA KESTİ

DEVA Partisi Batman İl Teşkilatı, Batman Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde giderek doktor, hemşire ve çalışanlar ile pasta keserek 14 Mart Tıp Bayramlarını kutladı. Hastanede bulunan sağlık çalışanlarına pasta ikram eden DEVA Partisi Batman İl Başkanı Melik Müjdeci, “Covid-19 sürecinin Batman’daki en büyük yükünü çeken Batman Eğitim ve Araştırma Hastanesini ziyaret ederek, tüm sağlık çalışanlarının 14 Mart Tıp Bayramlarını kutlayıp birlikte pasta kestik. Amacımız sağlık çalışanlarımıza moral vermek, onların yanında olduğumuzu hissetirmekti. Yaşadığımız bu zor günlerde sağlığımız için büyük emekler veren tüm sağlık çalışanlarımızın Tıp Bayramını kutluyorum” dedi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.