DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

DİKKAT! Eczanelerde İlaç Yok!

DİKKAT! Eczanelerde İlaç Yok!
05.01.2022
529
A+
A-

Her geçen gün ilaç sıkıntısının arttığını, halkın ilaç bulmakta büyük zorluk yaşadığını belirten Batman’daki eczacılar, yaklaşık bine yakın ilaca ulaşamadıklarını söyledi.

Neredeyse her grup ilaçtan yok yaşandığını, bunların içinde hayati öneme sahip ilaçların da bulunduğunu vurgulayan eczacılar, ilaç bulamayan hastaların eczaneleri tek tek dolaşmak zorunda kaldığını ifade etti.

Son zamanlarda çok fazla ilaç sıkıntısı yaşamaya başladıklarını, hastalara daha fazla yardımcı olabilmek adına sosyal medya üzerinden bir grup oluşturduklarını kaydeden eczacılar, ilaç teminindeki sorunun bir an önce çözülmesi gerektiğine vurgu yaptı.

Fabrikalarda ilaç üretiminin artırılıp hastalara ilaçlarının temin edilmesi gerektiğini söyleyen eczacılar, yetkililere çağrıda bulundu.

Halk ilaç bulmakta büyük zorluk yaşıyor!
Mehmet Caner Kuyumcu

“Ortalama 650 ilaç şu anda depolarımızda mevcut değil”

İLKHA muhabirine, her geçen gün bulunmayan ilaç sayısının arttığını ifade eden eczacı Mehmet Caner Kuyumcu, “Şu an mevcut durumda herkesin bildiği gibi ilaç temininde sıkıntı yaşanıyor. Ortalama 650 ilaç şu anda depolarımızda mevcut değil. Aslında her grup ilaçtan şu anda bir yok yaşanıyor. Hatta bunların içinde ağrı kesici, öksürük şurupları ve bazı hayati öneme haiz olan şeker ilaçlarımızda var. Hasta bunlara ulaşmakta çok zorluk yaşıyor. Bunun sebebi ise ilaç fiyat kararnamesinin yıl içerisinde bir kere güncelleniyor olmasından kaynaklanıyor. İlaç fiyatları yılda 3 veya 4 defa olmak üzere güncellenirse hastalarımız bu tür sıkıntılarla daha az karşılaşacaktır.” dedi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.