DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

Kısmen Kapatıldı Ancak…

Kısmen Kapatıldı Ancak…
05.09.2018
349
A+
A-

​Batman’da bir kişinin ölümüyle gündeme gelen kanalda, aradan geçen zamana ve gösterilen tepkilerin ardından kanalın üzeri beton bloklarla kısmen kapatılsa da tehlike saçmaya devam ediyor.

Batman merkez Hilal Mahallesi’nde 16 yaşındaki Mahsum Yaprak’ın düşerek hayatını kaybetmesi üzerine gündeme gelen kanalın atık suları Batman Çayı’na akmaya devam ederken kanalın üstü beton bloklarla kısmen kapatıldı.

“İkinci İluh Deresi” olarak da adlandırılan kanalın etrafında bariyerlerin olmaması ve kanaldan akan kanalizasyon suyunun arıtılmadan Batman Çayı’na akması defalarca gündeme getirilmesi ve aradan geçen uzun bir süreden sonra Batman Belediyesi Su ve Kanalizasyon İşleri Müdürlüğü (BASKİ) tarafından tehlike arz edip kötü koku yayan kanalın üzerini kısmen beton blokla örtüldü.

tehlike1 - Kısmen Kapatıldı Ancak...

Geçtiğimiz ay BASKİ ekipleri tarafından tehlike saçan kanalın üstü kapatılmıştı. Yapılan çalışmalar sonrası acı bir olay daha yaşandı. Dün akşam saatlerinde kanalın açık olan kısmını fark edemeyen 7 çocuk annesi Hediye Altunhan düşerek ağır yaralandı.

Duruma tepki gösteren Batman Çevre Gönüllüleri Derneği yetkililerinden Hasan Argünağa, “Batman Belediyesine ait olan ve yıllardır üstü açık bulunan Yağmursuyu Tahliye Kanalına düşen bir kadın ağır yaralandı. Dün geceden beri Batman Bölge Devlet Hastanesi acil servisinde tedavi gören talihsiz kadının bazı kaburgalarının kırıldığı ve vücudunun çeşitli yerlerinden yaralanmış. Birkaç yıl önce motosikletiyle aynı kanala düşen bir genç boğularak hayatını kaybetmişti. Bu ağır ihmal bir annenin hayatına mal olabilirdi. Annenin durumu hala ağır.” diye konuştu.

Söz konusu kanal ile ilgili Şubat 2016’da BASKİ tarafından yapılan yazılı açıklamada, “Belde Mahallesi’ndeki yerleşim alanlarının bir bölümüne ait hattın ana kolektörle bağlantısı kesilmiştir ve mecburi olarak yağmur suyu şebekesi ile bağlantısı yapılmıştır.” denilmiş ve en kısa sürede sorunun giderilmesi için ihaleye gidileceği açıklanmıştı.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.