DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

Gap ve Belde’den Sonra Sıra Fatih, Şafak ve Pazaryeri’nde

Gap ve Belde’den Sonra Sıra Fatih, Şafak ve Pazaryeri’nde
01.02.2018
1.212
A+
A-

Yatırımları ile şehirlerdeki görüntü kirliliğine de son veren Dicle Elektrik, Batman’daki ana arterlerde bulunan havai hatları yer altına alıyor. Enerji şirketi, Turgut Özal Bulvarı’nda devam eden ‘3. Etap Yer Altı Elektrik Tesis Çalışması’ için şimdiye kadar 2 milyon 350 bin liralık harcama yaptı.

‘Kaliteli Hizmet, Güzel Kent’ sloganı ile yer altı çalışmalarını yoğunlaştıran Dicle Elektrik Dağıtım, Diyarbakır Caddesi üzerinde belediye tarafından gerçekleştirilen ‘3. Vizyon Proje’ kapsamında havai hatları yer altına aldı. Şirket, 3 ay süren bu çalışma kapsamında yaklaşık 40 yıllık demir elektrik direklerini kaldırdı. Bu sayede kentin en işlek caddelerinde yaşanan görüntü kirliliği sona erdi, şehir daha modern bir görünüm kazandı.

“2 milyon 350 bin lira harcandı”
Dicle Elektrik Dağıtım İl Müdürü Yusuf Açar, Turgut Özal Bulvarı ‘3. Etap Yer Altı Elektrik Tesis Çalışması’ kapsamında bu güne kadar 2 milyon 350 bin liralık harcama gerçekleştirdiklerini açıkladı. Proje kapsamında Turgut Özal Bulvarı ile 1. Cadde, Cumhuriyet Meydanı, Cumhuriyet Caddesi ve Gülistan Caddesi’nde eskiyen 97 direk ile bu direkler arasındaki havai hatların kaldırıldığını belirten Açar, “Dicle Elektrik olarak temel hedefimiz müşterilerimizin kaliteli enerji almasını sağlamaktır. Bu konuda yoğun çalışıyoruz. Şebekemizi modern şehir yapısına uygun hale getiriyoruz. 40 yıllık sorunların çözümü için yatırım programlarımızı geniş tutuyoruz. Batman’da tehlike arz eden havai hatları tamamen kaldırmak öncelikli hedefimizdir. Geçen sene Gültepe ve Kültür Mahallesinde başlattığımız yer altı çalışmaları GAP ve Belde Mahallelerinde devam ediyor. Her iki mahallemizdeki çalışma bitmek üzere. Önümüzdeki dönem Fatih, Şafak ve Pazaryeri Mahallerini de modern bir şebeke ağına kavuşturacağız” dedi.

ETİKETLER: ,
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.