DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

Hasankeyf’te Milyonlarca Liraya Yapılan Köprü Daha Kullanılmadan Koptu

Hasankeyf’te Milyonlarca Liraya Yapılan Köprü Daha Kullanılmadan Koptu
21.06.2020
16.637
A+
A-

Batman’ın Hasankeyf ilçe merkezinde baraj gölü üzerinde milyonlarca lira harcanarak yapılan ilk ve tek olan liman hattı, aşırı rüzgâr nedeniyle bağlı gemilerle koparak baraj gölüne savruldu.

Konu ile ilgili açıklama yapan Hasankeyf Kültür Derneği Başkanı Ahmet Akdeniz, “Yeni Hasankeyf’te yapılan yüzer liman rüzgâra kapılarak kırıldı. Bizi üzen devletimiz ve hükümetimiz her türlü imkânı ve parayı verdi. Liman neden çürük yapıldı? Böyle büyük bir proje nasıl olurda bu Küçük rüzgârda savruluyor. Projeyi kimler yaptıysa hesabını vermesini istiyoruz. Yetim’in, fakirin, yoksulun ve tüm vatandaşlarımızın vergi paralarıyla yapılan işler neden çürük oluyor.” diye sordu.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu’nun bugünkü Hasankeyf ziyaretini anımsatan Akdeniz, “Sayın bakanımız gelseydi felaket olacaktı. Ama keşke bakanımız bu çirkinliği yerinde görseydi.” diye konuştu.

Yukarı Hasankeyf bölgesinde tarihi yerlerin ziyaret edilmesi amacıyla baraj gölünün her kotunda tekneler ile ulaşımı sağlayacak yüzer limanlar oluşturuldu.

Batman’ın Hasankeyf ilçe merkezinde baraj gölü üzerinde milyonlarca lira harcanarak yapılan yüzer limanlardan biri dün şiddetli rüzgarın etkisiyle koptu.

Rüzgarın şiddetine dayanamayarak kopan liman, beraberindeki tekneyle birlikte gölün açıklarına doğru savruldu. Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu’nun da incelemelerde bulunduğu Hasankeyf’te o esnada şans eseri liman üzerinde kimsenin bulunmaması olası bir faciayı önledi.

Hasankeyf’te kopan liman köprüye bağlandı
Limanın koptuğu o anlar ise çevrede bulunan vatandaşların cep telefonu kameralarına saniye saniye yansıdı.

Kopan liman, ilçe sakinleri tarafından Hasankeyf 2 Köprüsü’nün ayaklarına bağlandı. Kopan liman ile ilgili henüz yetkililerden bir açıklama yapılmazken, şu ana kadar herhangi bir müdahalede bulunulmaması ise tepkilere neden oldu.

Hasankeyf’te kopan liman köprüye bağlandı
Hasankeyf Kültür Derneği Başkanı Ahmet Akdeniz, kopan limanın vatandaşlar tarafından tekneler aracılığıyla köprü ayağına bağlandığını, henüz ilgililerin bir müdahalede bulunmadığını belirtti.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.