DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

İş güvenliği kültürünün olmaması her yıl binlerce cana mal oluyor

İş güvenliği kültürünün olmaması her yıl binlerce cana mal oluyor
16.04.2021
204
A+
A-

Türkiye genelinde, özellikle de bölge illerinde iş güvenliği kültürünün çok zayıf olduğunu belirten İş Güvenliği Uzmanı Yusuf Tekçe, bu eksikliğin her yıl binlerce işçinin hayatını kaybetmesine yol açtığını söyledi.

İş güvenliği kültürünün olmaması işçilerin hayatını tehdit ediyor. Büyük iş kazalarına, can ve mal kaybına yol açıyor.

Topluma iş güvenliği kültürünün kazandırılması gerektiğini belirten İş Güvenliği Uzmanı Yusuf Tekçe, İLKHA muhabirine, iş güvenliği kültür ve bilincin oluşması halinde kazaların büyük ölçüde önleneceğini söyledi.

Tekçe, çalışan kişilerin kendi davranış ve tutumlarına dikkat etmeleri ve makine teçhizatlarının olması gereken standartlarda olması halinde iş kazlarının yüzde 98’inin önlenmiş olacağını vurguladı.

İş güvenliğinin hem işçinin hayatını hem de işverenin malını koruduğunu ifade eden Tekçe, “İş güvenliği, işin yürütülmesi esnasında meydana gelebilecek tehlikeleri fark edecek, önceden tedbiri alacak, bir takım çalışmaları yapan bilimsel alandır. 6331 sayılı kanunda bunun uygulaması ve yönetmeliği vardır. Çalışanların ‘İşimizi aksatıyorsunuz’ kısmından ve işverenlerin ‘Bu ekstra bir külfettir’ dedikleri iş güvenliği aslında; işçinin hayatını koruyabilecek, işverenin de malını koruyabilecek bir alandır.” dedi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.