DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

Kaçak binayı yıkmak isteyen belediye ekiplerine taşlı saldırı

Kaçak binayı yıkmak isteyen belediye ekiplerine taşlı saldırı
28.02.2020
3.194
A+
A-

Batman’da mahkemenin kararıyla kaçak binayı yıkmaya giden belediye ekipleri, 50 kişilik bir grubun taşlı saldırısına uğradı. Belediye işçileri darp edildi, iş makinalarının anahtarlarına el konuldu.

Batman Belediyesi ekipleri, mahkemenin yıkım kararı aldığı inşaat halindeki bir binayı yıkmak için bugün Bahçelievler Mahallesi 1637’nci sokağa sevk edildi. Kaçak yapıyı yıkmaya çalışan belediye ekipleri, müteahhitler ve binada ev aldıkları belirtilen bir grup tarafından engellendi. Polis ekiplerinin güvenlik önlemleri aldığı sokağa, kepçe ve kamyonların gelmesiyle birlikte gerginlik yaşandı. Grup, belediye işçilerine taşlarla saldırdı. Belediyenin iş makinalarının anahtarlarına el koyan grup, sürücüleri de darp etti.

Polis, 50 kişilik gruba müdahalede yetersiz kalırken, gruptan birisinin polislere, “Size güveniyoruz. Anahtarları size veriyoruz. Eğer onlar bir daha geri gelirse siz bize karışmayacaksınız, biz de onlara saldıracağız” demesi dikkat çekti.

Daha sonra açıklama yapan grubun içindeki müteahhitler, kaçak yapı yapmama kararı aldıklarını ifade ederek, yıkımın durdurulmasını istedi.

Olaylar sonrasında yıkım belirsiz bir tarihe ertelendi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.