DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

Nisanda yağmur yağmaması hububatta sıkıntı yaşatır mı?

Nisanda yağmur yağmaması hububatta sıkıntı yaşatır mı?
19.04.2022
3.805
A+
A-

Buğday, arpa ve mercimekte gelişim için gözler nisan yağışlarına çevrildi. Batman Zahireciler ve Hububatçılar Derneği Başkanı Halil Ay, bölgede çiftçinin en büyük sıkıntısının nisan yağmurlarının şimdiye kadar yağmaması olduğunu söyledi.

Tarım alanlarının, özellikle de kıraç bölgelerin suya ciddi anlamda ihtiyacının olduğunu belirten Ay, çiftçilerin dört gözle nisan ayındaki yağışları beklediğini anlattı.

Beklenen yağışların yağmaması durumunda verimde ciddi bir kaybın yaşanabileceğine dikkat çeken Ay, geçen seneki kuraklığın da etkisiyle bu yıl hububatta sıkıntı yaşanmasının kaçınılmaz olacağını ifade etti.

“Çiftçilerin gözü yağmurda”

Tarım alanlarının suya ihtiyacının olduğunu kaydeden Ay, “Bu sene ilk başta yağışların iyi olmasıyla ekinler çok güzel gidiyordu fakat son 15 gündür artan hava sıcaklıkları nedeniyle bir yağış ihtiyacı vardır. Şu an çiftçilerin gözü yağmurdadır. Özellikle kıraç bölgelerde bu sıkıntı daha fazla yaşanmaktadır. Şu anda araziler susamış şekildedir. Özellikle arpa, buğday ve mercimekte bir kerede olsa suya ihtiyaç var. Ayrıca çiftçilerimiz tarlalarına ot ilacı serptiler, ilacın tarlaya fayda vermesi için yağış gereklidir.” dedi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.