DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

“Sağlıkta VİP Aşı Dönemi Var”

“Sağlıkta VİP Aşı Dönemi Var”
26.01.2021
400
A+
A-

DEVA Partisi Batman İl Başkanı Melik Müjdeci, Türkiye’nin Çin’den aldığı aşıların sırası gelmeyenlere uygulandığına yönelik iddiaların ivedilikle araştırılması gerektiğini açıkladı.

DEVA Partisi Batman İl Başkanı Melik Müjdeci, Covid-19 aşıları ile ilgili olarak değerlendirmelerde bulunarak, “Sağlıkçı statüsünde olmayan ve henüz yaşı nedeniyle sırası gelmeyen çok sayıda kişiye aşının uygulandığına yönelik iddiaların ardı arkası kesilmiyor. Söz konusu iddialar, vatandaşın sisteme olan inançsızlığını körüklüyor. Dünyayı esir altına alan Covid-19 gibi bir hastalığa karşı en önemli silahlarımızdan biri olan aşının dahi çeşitli torpil iddiaları ile gündeme gelmesi, adaletsizliğin her alana sirayet ettiğinin en büyük göstergelerinden biri olmuş durumda. Her gün 200’den fazla vatandaşımızı kaybettiğimiz bir ortamda, tek bir aşının bile adil olmayan bir sırayla uygulanması, vatandaşın yaşama hakkını elinden alan vahim bir problemdir. Sağlık çalışanlarının dahi aşı bulmakta sorun yaşadığı bu günlerde, Türkiye’nin her noktasından gelen VIP aşı iddialarının ivedilikle araştırılması gerekiyor. Üstelik dünyadaki birçok ülkeye göre, 84 milyonluk nüfusa karşılık henüz 7 milyon aşıya sahip olmamız da sağlık sisteminin içinde bulunduğu garabeti ortaya koyuyor. Aşılamada kaybettiğimiz her dakika, salgın için alınan önlemler dolayısıyla vatandaşın ve ülkemizin zarar hanesine yazılıyor. Gelen aşıların uygulamasında şeffaflık ve adaletin mutlak suretle korunması ve en kısa sürede ülkemizdeki tüm vatandaşların aşılabilmesi için yeterli aşının temin edilmesi gerekiyor” dedi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.