DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

Talepte Artış Var

Talepte Artış Var
14.12.2020
716
A+
A-

Havaların soğumaya başlaması, Batman’da doğalgazın bağlanmadığı semt ve ilçelerde yaşayan vatandaşların sobalara talebini artırdı.

Kış mevsiminin gelmesiyle beraber vatandaşlar ısınmak için kömür ve odun sobası satın almaya başladı.

Batman’da yüksek faturalardan dolayı ısınmak için elektrikten yararlanamayan vatandaşlar, kışa hazırlıklı girmek için soba almaya başladıklarını belirtiyor.

Sacın zamlanması nedeniyle soba fiyatlarının geçen seneye göre iki kat oranında arttığını belirten soba satıcıları ise vatandaşların yüksek elektrik faturalarını ödeyemediklerinden kömür ve odun sobalarını tercih ettiğini dile getiriyor.

Halkın kömür ve odun sobalarına yönelmesinden dolayı elektrikli sobalarının ellerinde kaldığını ifade eden elektrik soba satıcıları ise yetkililerden elektrik fiyatlarında indirime gidilmesi gerektiğini söyledi.

Soğukların kendini hissettirmesiyle sobalara talep arttı
Nihat Balık

“Soba satışlarımız geçen yıla göre yüzde yüz arttı”

Odun sobasına rağbetin artığını söyleyen soba satıcısı Nihat Balık, şöyle konuştu:

“Bu yıl soba satışlarımız geçen yıla göre yüzde yüz arttı. Soba fiyatları geçen seneye nazaran iki kat artmasına rağmen vatandaş yine alıyor. Geçen yıl 70 liraya sattığımız sobayı şu anda ise 150 liraya, 150 lira olan sobaları da 300-350 lira arasında satıyoruz.

Ülke genelindeki zamlar, soba fiyatlarını da etkiledi. Fiyatlar yükselmesine rağmen satışlarımız çok iyidir. Hatta şu anda soba satışların da yok satıyoruz diye bilirim.”

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.