DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

Batman’da Su Krizi Büyüyor!

Batman’da Su Krizi Büyüyor!
04.09.2019
2.193
A+
A-

DEDAŞ’ın elektriği keserek kenti susuz bırakmasına tepki gösteren Belediye Eşbaşkanı Mehmet Demir, suç işlendiğini belirterek “Bu bir borç tahsilatı değil, halkı mağdur etme uğraşıdır” dedi.

Batman’da Dicle Elektrik A.Ş. (DEDAŞ), kayyum döneminden kalan belediye borçları gerekçe göstererek kente su akışını sağlayan su kuyularının pompalarının elektriği kesmesiyle dünden bu yana kentte su verilemiyor. Su kesintisinin yaklaşık 500 bin kişiyi etkilerken, dün gece yapılan görüşmelerde DEDAŞ yetkililerinin, elektrik vereceklerini söylemesine rağmen bir gelişme olmadığı belirtildi. DEDAŞ’ın bugün de son kuyunun da elektriğini kesmek için sabah saatlerinden itibaren Batman Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü’ne ait şantiye sahasına geldiği, belediye çalışanlarının da iş makineleri ile yolu kapatarak elektriğin kesmesine izin vermediği kaydedildi.

Konuya ilişkin Batman Belediyesi Eşbaşkanları Songül Korkmaz ve Mehmet Demir, sabah saatlerinde şantiye sahası önünde basın açıklaması gerçekleştirerek, halkı demokratik tepkisini ortaya koyması için DEDAŞ binası önüne davet etti.

DEDAŞ ÖDEME TEKLİFİNİ KABUL ETMEDİ

31 Mart yerel seçimlerinin ardından görevi devralmaları ile birlikte DEDAŞ’a kayyum döneminden kalan 8 milyon 473 bin 38 TL borcu kaldığını söyleyen Demir, 3 Eylül 2019 tarihi itibari 5 aylık dönemde oluşan 7 milyon 94 bin 11 TL borcun 3 milyon 499 bin 609 TL’sini ödedikleri söyledi.

Kayyum döneminden kalan borçla birlikte topla borcun faizi ile birlikte 15 milyon 567 bin 50 TL olduğunu ifade eden Demir, “DEDAŞ ile uzun süredir borç için görüşüyoruz. Aylık 2 milyon kendilerine ödeme yapabileceğimizi, onlar ise aylık dört milyon ödeme yapmamızı istedi. Fakat biz ısrarla kayyum döneminden belediyeyi 300 milyon gibi yüksek bir borçla aldığımızı, gelirimizin olmadığını İller Bankası’ndan kredi alamadığımızı üstüne üstlük 2020 başında ise yeni yapılandırma teklifinde bulunduk, ama bunu kabul etmediler” diyerek DEDAŞ’ın halkı mağdur etmek için çabaladığını vurguladı.

DEDAŞ’A TEPKİ GÖSTERİN ÇAĞRISI

Suyun bir yaşam hakkı olduğunu ve engellenemeyeceğini vurgulayan Demir, “Bu bir borç tahsilatı değil, halkı mağdur etme uğraşıdır. Biz bunu kabul etmiyoruz. DEDAŞ suç işliyor. Bakın buranın elektriğini kesilmesine izin vermediğimiz için tüm bölgenin elektriği kesildi. Bu yapılan suçtur. Yasal işlemleri de başlattık. Suç duyurusunda bulunduk. Bu şekilde devam etmesi durumunda halk ile birlikte demokratik tepkimizi DEDAŞ önünde dile getireceğiz” ifadesinde bulundu.

DEDAŞ’a yönelik tüm halkın demokratik tepkisini koyması gerektiğini dile getiren Demir, “Eğer sorun çözülmez ise tüm halkımızı DEDAŞ önüne davet ediyoruz” diyerek çağrıda bulundu.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.